ID: 50301

Apartmani Villa Ypsilon

odmor na otoku Hvaru, u malom mjestu SVETA NEDJELJA , na južnoj strani otoka, 15 km od JELSE, 25 km od Starog Grada i trajekta, 45 km od grada Hvara. Nalazi se ispod padina vrha Sv. Nikola, u ekološkoj zoni bogatoj vinogradima. Predio koji će se svidjeti svim ljubiteljima prirode, bez pre...

Detaljan opis

Apartman Ypsilon

40 m2 - 1. kat - Broj soba: 2, Broj kupaonica: 1, Broj bračnih ležajeva: 1, Broj osoba na glavnim ležajevima: 4, Broj osoba na pomoćnim ležajevima: 1


Opis
Svi apartmani u Villi Ypsilon su dvosobni, 35-40 kvadrata, za 3-5 osoba, (4-5 kreveta), svaki sa svojom opremljenom kuhinjom u sklopu veće sobe, kupaonicom, imaju zasebne ulaze, ugodne terase i parking. U ostavi iza kuće na raspolaganju su vam stroj za pranje rublja, dodatni zamrzivač. U vrtu se nalaze vrtni tuš, grill, velika ljuljačka. Kuća je novo sagrađena, u nekim apartmanima su u ponudi i klima i tv . U kući i vrtu je dostupan besplatni Wi-Fi Internet pristup.

Sadržaj i oprema
Terasa Pogled na more Kuhinja Kuhinjska pećnica Frižider Posuđe i pribor za jelo
 • Pogled na more
 • Parking
 • Klimatizirano
 • Kućni ljubimci dozvoljeni
 • Dječji krevetić
 • Grijanje
 • Perilica za rublje
 • Sušilo za kosu
 • Korištenje roštilja
 • Korištenje čamca
 • Vez za čamac
 • Pogled na more
 • Parking
 • Klimatizirano
 • Grijanje
 • Kućni ljubimci dozvoljeni
 • Dječji krevetić
 • Perilica za rublje
 • Sušilo za kosu
 • Korištenje roštilja
 • Korištenje čamca
 • Vez za čamac

Kalendar zauzetosti

4+1 Apartman Ypsilon
Slobodno
Zauzeto
Prošlo

Cijene smještaja

4+1 Apartman Ypsilon

Cijena smještaja na noć
Datum Za 4 osoba + dodatna osoba Minimalno noćenja Dolasci
01.10.2021 - 31.05.2022 40.00 € 10.00 € 3 noći Bilo kojim danom
01.06.2022 - 30.06.2022 59.00 € 10.00 € 2 noći Bilo kojim danom
01.07.2022 - 18.07.2022 75.00 € 11.00 € 3 noći Bilo kojim danom
19.07.2022 - 22.08.2022 88.00 € 12.00 € 3 noći Bilo kojim danom
23.08.2022 - 31.08.2022 75.00 € 11.00 € 2 noći Bilo kojim danom
01.09.2022 - 30.09.2022 50.00 € 10.00 € 2 noći Bilo kojim danom
Uvjeti iznajmljivanja
Boravak kraći od 3 dana uvećava cijenu za 10 %. Boravak duži od 15 dana umanjuje cijenu za 15 %.
Djeca do 2 godine starosti oslobođena su plaćanja.
Boravišna pristojba: Uključena u cijenu.

Dolazak: Fleksibilno
Odlazak: Fleksibilno

Uključeno u cijenu:
Klimatizirano Posteljina i ručnici Završno čišćenje Parking mjesto

Dodatne usluge:
Kućni ljubimci: Cijena po dogovoru Korištenja veza za čamac: Cijena po dogovoru Korištenje čamca: Cijena po dogovoru


Inspiracija za vaš odmor
Zašto Sveta Nedilja?

Na klisuri južne obale otoka Hvara, ispod najvišeg vrha otoka, smjestilo se selo Sveta Nedilja. Iznad Sv. Nedilje nalazi se špilja impresivne unutrašnjosti koja je još u neolitiku služila ljudima kao sklonište, da bi u 16 st. u njoj bio izgrađen augustinski samostan koji je do danas ostavio brojne tragove, a sačuvana je i crkvica. Ovo slikovito mjesto uz more poznato je po proizvodnji najboljih hvarskih crnih vina, koja svoju kvalitetu mogu zahvaliti gotovo savršenom geografskom položaju , blagodatima hvarske klime, te svakako vrijednim rukama hvarskih težaka koji neumorno obrađuju brojne vinograde na strmim i ponegdje teško pristupačnim obroncima južne obale Hvara. U Sv. Nedjelji postoji prekrasna šljunčana plaža, a ljubitelji slobodnog penjanja mogu uživati u brojnim uređenim smjerovima za slobodno penjanje u neposrednoj blizini Sv. Nedjelje.
Do Sv. Nedjelje može se stići cestom koja od Jelse vodi preko Pitava kroz tunel na južnu obalu Hvara. Postoji i nedovršena cesta, makadamski put, koji od Sv. Nedjelji putem iznad uvale Dubovica vodi glavnoj cesti za Hvar i Stari Grad.
U Svetoj Nedjelji ima nekoliko restorana, pansiona i dućan, a najbliže veće mjesto je grad Hvar.
Sveta Nedilja nalazi se na južnoj strani otoka Hvara, nasuprot Starog Grada.
Selo se sastoji od dviju cjelina: stari dio s izgrađenim kamenim kućama čini tipično dalmatinsko selo s uskim ulicama i arhitekturom koja snimljena sa zapadne strane sela daje prekrasnu fotografiju – za razglednicu. Novi dio je smješten uz more i uglavnom se koristi za turističke namjene. Iznad starog dijela sela su vinogradi (pretežno zasađeni poznatom sortom grožđa „Plavac mali“), koji sežu sve do podnožja planinskog vrha Sveti Nikola (626 m), (do vrha brda se stiže za oko 80 min. pješice). Na samom vrhu izgrađena je u 15. stoljeću mala kapelica. Podno samog vrha, na visoravni nešto nižoj od 500 m nadmorske visine djeluje seosko imanje na kojem se uzgaja vinsko grožđe, nešto ovaca i koza i nekoliko konja. Na ovom imanju moguće je ad hoc dobiti vino, pršut i sir, a po potrebi se mogu naručiti razna jela. U podnožju vrha sv. Nikola nalazi se neolitička špilja (do koje se stiže za oko 40 min.) u kojoj je u 16. stoljeću izgrađena redovnička crkvica posvećena Gospi od snjiga te samostan i groblje. U špilji je i bunar s pitkom vodom! U samom selu nalazi se destilerija ulja za ruzmarin i lavandu te punionica vina velikog i poznatog proizvođača vina Zlatan Otok. U središtu sela je i župna crkva u kojoj se svake nedjelje služi sv. misa, a pored crkve i je osnovna škola za đake do 4. razreda osnovne škole te seoska trgovina mješovitom robom. Ove građevine selu daju dodatan pečat prepoznatljivosti.
Sveta Nedilja je izrazito mirno naselje, idealno za obiteljski odmor. More je izrazito čisto, toplo i prilične dubine za plivače i ronioce. Za djecu je raspoloživa mala pješčana plaža Zogon s postupnim povećavanjem dubine mora čemu ni stariji ne mogu odoljeti i pri tome mogu paziti na djecu. U neposrednoj blizini plaže nalaze se i dva restorana u kojima je moguće dobiti hranu i piće vrhunske kvalitete (poglavito ribe), ali i tzv dnevnih menia. Ljubitelji osobnog „brodarenja“ mogu u marini iznajmiti barke i otploviti do prekrasnih hvarskih uvala kao npr. Lučišće, uvala s pješčanom plažom (većom od seoske) i improviziranim restoranom, do koje se može doći i pješke iz starog sela za oko 20 min. ili autom po tvrdoj cesti. Daskarenje pruža vrlo izazovne trenutke zbog vrlo čestog vjetra koji više izaziva na dasku nego ga ometa u čarima plovidbe u željenom pravcu. Ljubitelji bicikliranja mogu koristiti seosku cestu koja je u samom selu brdovita (za bicikl cesta je upotrebljiva za naporniju vožnju), a izvan cesta sela je ravna i nema prevelikog prometa. Ljubitelji planinarenja mogu otići do vrha sv. Nikola označenom planinarskom stazom iz više pravaca. Za one koji su vični alpinizmu, moguće je penjanje uz stijene koje „izlaze“ iz samog mora, a nalaze se nešto malo dalje od plaže Zogon (pješke od boravišta do stijena je od 15 do 30 min. pješke).
Tijekom ljeta seoski ribar tjedno odlazi u ribarenje i nudi svježu ribu, najčešće ušate i salpe, a povremeno je moguće dobiti, uz prethodnu narudžbu, i oboritu ribu (bijela riba); sve ulovljeno isti dan.
Usprkos ljepote i zadovoljstva koje pruža Sveta Nedilja za obiteljski odmor, ljudi voli odlaziti i na izlete. U tu svrhi preporučamo vidjeti znamenitosti otoka Hvara:
- Stari Grad (star 2.400 god.) sa sačuvanim i od strane UNESCO zaštićenim poljem (hora, grč.) ili ager (lat.), dvorišni muzej u kojem su ostaci grčkih i rimskih zidova itd.
- grad Hvar je sam po sebi muzej, koji se mora posjetiti i vidjeti: stare crkve i umjetnost u njima, najstarije kazalište u Europi, muzeje, zaštitnu kulu grada, Paklene otoke ispred samog grada, večernju šetnju u kojoj se sreću poznati…
- Grapčeva špilja je najveća neolitička špilja do koje se odlazi u određene dane s vodičem koji vam pokazuje život i ostatke sela Humca te potom odlazak do same špilje (oko 20 min. pješke). Ovaj izlet traje od 8 sati (polazak iz Svete Nedilje) do 12 sati (povratak u Humac) nakon čega se može obaviti kupovina u Jelsi i povratak u Svetu Nedilju do 14 sati.
- svakodnevni, jednodnevni izlet iz Jelse (oko 9 sati) do Bola i poznate plaže Zlatni rat i nazad oko 18 sati.
Boravak u Svetoj Nedilji je privlačan cijelu godinu osobito u proljeće, ljeti i jeseni, jer u svim godišnjim dobima osjećate savršenu mirnoću s karakterističnim mirisima prirodnog bilja. Zar svakodnevne gužve, buke, nemire … ne treba zamijeniti opuštajućim mirom, barem za vrijeme godišnjeg odmora?


Odredišta u blizini:

Uvale i plaže u blizini: