Ferrata Hvar - Avantura do Vrha Svetog Nikole

Aktivnosti
Sveta Nedilja 1-10 osoba ID: HV-TR-374


Cijene od: 80.00 € / osoba

Ferrata Hvar - Avantura do Vrha Svetog Nikole

Ferrata Hvar se nalazi u brdima poviše Svete Nedjelje, sunčanog mjestašca na južnim obalama otoka Hvara. Ferrata je inače uobičajen naziv za željeznicu koji dolazi iz talijanskog jezika i još se može čuti u nekim dijelovima Dalmacije. No, ovdje ferrata ima drugačije, prema slično, značenje. I ovdje dolazi iz talijanskog Via Ferrata, što doslovno znači željezni put, a sustav čeličnih sajli, ljestava i klinova koji omogućavaju uspon na nepristupačnim alpinističkim turama. Ferrata Hvar još nosi naziv Via Avalon i rezultat je 5-godišnjeg rada entuzijasta iz Cliffbase tima koji su uložili sate i sate napora kako bi 2019. ferrata bila sigurna za sve avanturiste i neustrašive penjače. Ako tražite aktivni odmor na Hvaru ili ste odsjeli u nekom od ugodnih privatnih apartmana, soba ili kuća za odmor u Svetoj Nedjelji, možda će baš ova ferrata potaknuti vas na pješačenje i planinarenje po obroncima južnim obroncima otoka, koji nude poglede na veličanstvene vinograde i maslinike okupane suncem, i makiju obraslu aromatičnim biljkama otoka i Mediterana. No, sama ferrata je namijenjena onima jakog srca i čvrstog želuca. Uspon do ferate je osiguran malim uskim stubama uklesanima u stijenu, a metalni most ferate se ljulja visoko nad naseljem. Nije samo ferrata ovdje namijenjena avanturistima, brojne su alpinističke staze ucrtane i stijene iznad Svete Nedjelje, mnoge upravo zahvaljujući entuzijazmu i angažmanu Cliffbase ekipe.


Duration 2-3 hours
Via Ferrata Length 250m
Difficulty easy/moderate
Climbing experience none necessary
Fitness level intermediate

Included
Ferrata Set
Helmet
Guide
Parking

You need
Hiking shoes or sportswear
Bottle of water

Two tours per day
Morning tour at 8.00 am
Late tour at 18.00 pm

Meeting point
Ferrata hvar parking in Sveta Nedjelja - gps coordinates 43°08'18.9"N 16°35'10.4"E

Or alternative transfer from Hvar bus station - up to 8 people, charged 100€ per one direction


On site GoPro Helmet camera rental
For 55€ you can rent a GoPro HD Hero helmet camera, thanks to which you can share the breathtaking images and videos with you loved once in stunning 4k video quality.​


Team Ferrata Hvar reserves the right to change itineraries due to weather conditions and similar unpredictable reasons.


For more information please feel free to contact us.


The Via Ferrata Hvar starts above steep vineyards of Sveta Nedjelja and rises all the way to the top of the highest island peak, the Sveti Nikola (626m).


Thanks to safety steel ropes and certified via ferrata set, you can experience majestic panorama and adrenaline rush just like a professional climber.