Vila Amalia

Zastražišće
ID: 50224

Vila Amalia

Villa Amalia is a classical mixture of modern, Mediterranean and international, presenting the inimitable external architectural solutions, combined with the local tradition and natural beauties. The spot it is situated in, has been selected precisely for its uniqueness, inviting for an...

Detaljan opis
Odaberite odgovarajući apartman ili sobu i pošaljite direktan upit vlasniku smještaja. Bez provizije

Kuća za odmor Villa Amalia

Vila Amalia

Zastražišće - Privatni smještaj
Cijene od: 700 Na noć

DetaljnijeInspiracija za vaš odmor
Zašto Zastražišće?

Selo Zastražišće od samog svog postanka imalo je važnu stražarsku funkciju o čemu svjedoči i ilirska gradina na vrhu brda Vela Glava kao i dvije kule patricija Anđelinovića koje su služile za obranu od turskih gusara (jedna kula je devastirana, a druga pregrađena). Na slikovitom brežuljku smjestila se župna crkva Sv. Nikole odakle se pruža pogled na planinu Biokovo i makarsko primorje. Selo ima nekoliko udaljenih dijelova, a kamene kuće, dvorišta i uličice prelijepi su primjerci rustične arhitekture. U brojnim poljima oko Zastražišća izvrsno uspijevaju masline, koje, zahvaljujući obilju hvarskog sunca i vrijednim rukama težaka, daju najbolja maslinova ulja na otoku.
U Zastražišću ima nekoliko restorana, i samoposluga, a najbliža banka, pošta, ambulanta i benziska crpka nalaze se u Jelsi.


Odredišta u blizini:

Uvale i plaže u blizini: