Putevima Ilira, zalazak sunca na ilirskoj gradini

Aktivnosti
Stari Grad 2-20 osoba 4 Sati ID: HV-TR-1774


Cijene od: 50.00 € / osoba

Putevima Ilira, zalazak sunca na ilirskoj gradini

Start je iz Starog Grada ispred turističke zajednice, (16 h ili čak 16.30 ako je vruće) kratak obilazak Starog Grada s naglaskom na arheološki lokalitet – Faros ( 30 min)  te nastavak hikea prema prvom odredištu- Likorovoj kući- ladanjskoj kući iz početka 19. st. ( od Starog Grada do Likorove kuće 1 h-max. ) Od Likorove kuće do Ilirske utvrde (1000 pr. Kr.) na vrhu brda Budinjac (274 m /nv) ima još 30 min hoda. S ilirske utvrde/ gradine  pruža se predivan pogled na Starigradsko polje, koje je na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Također se pruža predivan pogled na Biokovo i otok Brač a ujedno se može vidjeti i cijeli Stari Grad iz ptičje perspektive. Na vrhu smo taman u vrijeme da možemo uživati u jedinstvenom zalasku sunca.

Nakon kratkog zadržavanja na gradini spuštamo se u selo Dol ( 30 min ) gdje posjećujemo lokalni OPG te se malo svježimo uz domaće vino, maslinovo  ulje i druge delicije iz kućne proizvodnje. Nakon degustacijemoguć je  transfer do Starog Grada ili 45 minutno pješaćenje kroz maslinike i vinograde do Starog Grada.

Čitava trasa puta prolazi kroz autohtonu vegetaciju, vinograde i maslinike. Većina puta nije asfaltirana cesta već se koriste stari zaboravljeni putovi.

Trajanje hikea 4.30 h.