Clicky

Otok i njegov usnuli gradič Malo Grablje | Tematski izleti

Usnuli gradič Malo Grablje

Povijest Umjetnost Kultura
Velo Grablje / Malo Grablje 3 Sati ID: HV-TR-342


Cijene od: 60.00 € / osoba

Usnuli gradič Malo Grablje

Usnuli gradič Malo Grablje

Nitko u njemu ne živi i jako je popularan medju gostima. To je grad mog djede, pradjede, prapradjede, praprapradjede i mnogih drugih… Zadnji je gradić napustio brat moga djede 1968g. Gosti hodaju među nenaseljenim kučama,.., Mogu uči u mnoge od njih, istraživati ostatke naše prošlosti. Može se uči u kuče, al one, iako su bez vrata ostaju zatvorene. Otvore se uz poštovanje i tad podsjete gosta na njegovo pleme. Kuče se otvaraju i za one, koji jim vračaju kamene maslenice, pragove, prozore, koji su shvatili, da jim je tu mjesto.  
Na našem događaju čemo nježno probuditi grad. Kuče, gustirne,…, vi i ja prčati čemo o racionalnom svijetu otoka i Malog Grablja i o realnim ljudima uz slane i sladke delicije Maloga Grablja. Pričati čemo i o ljubavii, vjeri, suzama, znoju, plesu i ekonomiji Maloga Grablja.                                                                                 Masline i vino Maloga Grablja imaju u toj priči posebno mjesto.

Ova tura se izvodi autom ili autom i hodanjem. Predlažemo hodanje sa štapovima- nordijsko hodanje i pomoči ćemo Va da jih naučite upotrebljavati i lakše hodati.

 

Trajanje izleta: 3h,
Cjena: 450,00 kn

Uključuje: licencirano vodenje vodiča mještana, nezaboravnu priču stanovnika, slanu i slatku  lokalnu deliciju sa maslinovim uljem, čašu vina i voče