Izlet na Zelenu i Modru špilju

Izleti
Grad Hvar 1-12 osoba 8 Sati ID: HV-TR-317


Cijene od: 80.00 € / osoba

Izlet na Zelenu i Modru špilju

Tijekom ljetne sezone radimo svakodnevne grupne izlete do prekrasnih Zelene i Modre špilje na Visu. Stajemo u najljepšoj viškoj plaži Stinivi i na povratku nazad svraćamo na piće ili ručak u Palmižani, popularnoj plaži na Paklenim otocima. Posjećujemo još jedno bonus mjesto ovisno o željama grupe i vremenskim uvjetima.

Start - 10:30
Smještamo se u gumenjak i krečemo prema Visu

Zelena špilja
Na južnoj strani otoka Visa nalazi se mali otočić Ravnik na čijem je jugozapadnom dijelu Zelena Špilja. Tamo smo oko 11:15. Kroz rupicu na stropu špilje ulaze sunčane zrake koje daju zelenkastu refleksiju i zadivljujuće svjetlosne efekte. Ime špilje dolazi od zelenkastog sjaja mora prouzrokovanog raznim zelenim algama koje se nalaze na dnu ulaza u špilju. Špilja ima dva velika ulaza i vrlo je prostrana te manji brodovi mogu ući. Plivanje je dozvoljeno. Zelena špilja je prekrasno djelo prirode i zato je posebno atraktivna lokacija za ronjenje.

Modra špilja
Modra špilja se nalazi na istočnoj strani otoka Biševo pored Visa. Špilja je javno dostupna od 1884. godine kada su građani Visa otvorili ulaz kroz koji danas posjetitelji ulaze u špilju malim brodovima. Prirodni ulaz u špilju je ispod razine mora tako da se prije moglo ući samo roneći. Od tada do danas špilja je postala najpopularnije odredište za turiste iz cijelog svijeta. Postetitelje zadivljuje prirodi fenomen koji kreira magičnu plavu boju i srebrni sjaj. Špilju je najbolje posjetiti oko podneva kada sunce stvara dojam plavog neba.
Stiniva

Stiniva je atraktivna zbog svoj neobičnog izgleda. Ulaz sa mora je relativno uzak (4-5m) nakon čega se uvala otvara i završava prekrasnom plažom. Kažu da je u prošlosti Stiniva zapravo bila špilja, no nešto je prouzročilo urušavanje njenog stropa. Pristup autom nije moguć pa je njena prirodna ljepota očuvana, postoji samo poljski puteljak koji se spušta do uvale. Stiniva je jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj.
Bonus mjesto

Ovisno o željama grupe i vremenskim uvjetima posjećujemo još jedno bonus mjesto: Špilja Medvidina, pješćana plaža Stončica, najmanja plaža na Visu, Budikovac, vojni tuneli, grad Vis ili grad Komiža.

Pakleni otoci
Oko 15 sati smo nazad u hvarskom arhipelagu. Posjećujemo najveći od Paklenih otoka - Sveti Klement na kojem se nalazi pješćana plaža Palmižana. Na otoku bez automobila skrivena u jednoj od najsigurnijih jadranskih uvala Palmižana je idealno utočište za sve one koji žele pobjeći od gradske vreve. Ovdje ćete imati slobodno vrijeme do 18 sati za plivanje i uživanje u harmoniji s prirodom. Možete se počastiti dalmatinskom kuhinjom jedinstvenih okusa u jednom od mnogo restorana ili se prošetati jednim od bezbroj puteljaka okruženih mirisima mediretana, lavande, ružmarina, kadulje, bosiljka, te kaktusima i raznim egzotičnim biljkama koje čine Palmižanu malim eko rajem.

18:30 - Kraj
U 18:30 smo nazad u Hvaru, na povratku vas vodimo oko Paklenih otoka!