Clicky

Doživljaj vinske kulture otoka

Doživljaj vinske kulture otoka

Aktivnosti
Grad Hvar 4-0 osoba 7 Sati ID: HV-TR-341


Cijene od: 114.00 € / osoba

Doživljaj vinske kulture otoka

Plavac- plav kao more! doživljaj vinske kulture i otoka

Plavac je grožđe za najtraženije vino. Plavo je kao more kad ga ujutro češlje bura. Vinogradi sa najboljim plavcem vode u srce otoka pod visoke stjene uz samo more, kao u »Arkadiju«. Tu vjetar, sunce i loza sa sinjim morem radjaju grožđe – Plavac. Najtraženije vino takodjer nosi ime Plavac. Nestor Plavca ( grožđa, vina i vinara), Ivo Politeo, +1997,je bio  predani agronom. On i vinogradari su u tišini  poštovanja i ljubavi  dorađivali postupak i zajedno donjegovali prvo brendirano hvarsko vino još u prošlom stolječu, prije dvadeset godina. Put nas vodi kroz vinograde i u posjet lokalnim vinarima, koji o svom načinu njegovanja loze i vina imaju šta reči. Oni  prate naš pogled u očima,dali jih razumijemo, pratimo. Mi kušamo njihovo vino.  Realni su i srdačni. O nestoru pričaju, kao da je još prisutan. Kušanje vina uz lokalne delicije, susreti sa vinarima i najtraženijim vinom predstavljaju bogat doživljaj uz kojeg doživimo i svjetsku  kulturu otoka. Moj djed je bio veletrgovac sa vinom na otoku.

Ruta: Hvar, vinogradi po cijelom otoku, put antičke kulture vina, »Arkadija«, Teutina obala, Pharos, Stari Grad tura po gradu, muleti, Hvar.

Trajanje: 7 h

Cijena: 850,00 kn, ekspertno vođenje uključuje razgledanje Stari Grada, ručak izvrsne hvarske kuhinje (četiri sljeda), snekovi, ulaznice i prijevoz su uključeni u cijenu