Degustacija vina Tomić, vinskim putima Hvara

Aktivnosti
Jelsa 1-50 osoba 1 Sat ID: HV-TR-33


Cijene na Upit

Degustacija vina Tomić, vinskim putima Hvara

Degustacija vina Tomić, vinskim putima Hvara

Nudimo vam intenzitet boja i aroma, vodimo vas vinskim putima Hvara. Dva mjesta gdje nas možete naći su:
Podrum u vinariji u uvali Mina u Jelsi na Hvaru
Vinoteka (Studio za vino) u staroj jezgri Jelse

Vinarija
Osim što možete prošetati proizvodnim dijelom naše vinarije, degustacije organiziramo u podrumu izgrađenom po uzoru na starorimske prostorije za blagovanje, gozbe… zato ga i zovemo Triklinij.
Triklinij je prostor na koji smo posebno ponosni: isklesan je u kamenu, sa svodovima od sedre i stupovima od travertina, kao što se gradilo u Dioklecijanovim podrumima.
Namijenili smo ga sebi, ali i svima koji se žele na kratko odvojiti od svijeta i doživjeti hvarsku povijest, vino i kamen u njihovoj neraskidivoj vezi.

Podrum nam se nalazi u novosagrađenoj vinariji na obiteljskom posjedu u uvali Mina u Jelsi, mjestu s dugom vinogradarsko–vinarskom tradicijom. Danas proizvodimo između 130 000 i 150 000 boca godišnje i, uz članove obitelji Tomić, zapošljavamo još deset Hvarana. Njegujemo autohtone sorte i znanja, ali eksperimentiramo i s novima. Proizvodnju crnih, bijelih vina i roséa stalno usavršavamo suvremenom tehnologijom i težimo boljem. Posebnu pažnju pridajemo proizvodnji Prošeka – izvornog dalmatinskog desertnog vina napravljenog od probranog i prosušenog grožđa najkvalitetnijih domaćih sorti.
U podrumu, pored vina koja dozrijevaju u barrique bačvama, smješten je i Triklinij, dio vinarije izrađen u kamenu po uzoru na starorimske prostorije za blagovanje, a namijenjen degustacijama i uživanju u vinu.

Vinoteka
Vinoteka je prostor za kušanje smješten u preuređenoj konobi obiteljske kuće u staroj jezgri Jelse. Uz galeriju vina i predmeta koji svjedoče o godinama obiteljskog vinarstva i enofilije, u opuštenoj atmosferi moći ćete doživjeti spoj prošlosti i života otoka danas koji se i dalje kreće tom kalom.

Kušati se mogu svi naši proizvodi. Degustacija može biti vođena na hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku.

Za više informacija i rezervacije slobodno nas kontaktirajte