Kuća Stone house Antonela

Zastražišće
ID: 11152

Kuća Stone house Antonela

The house Antonela is a traditional Dalmatian stone house located in a small village Zastrazisce in the famous olive region on island Hvar. The house has a private garden with a private swimmingpool, a jacuzzi, lounge area, eating area and barbecue facilities. Air conditioned house is c...

Detaljan opis
Odaberite odgovarajući apartman ili sobu i pošaljite direktan upit vlasniku smještaja. Bez provizije

Kuća za odmor Stone house Antonela

Kuća Stone house Antonela

Zastražišće - Privatni smještaj
Cijene od: 110 Na noć

DetaljnijeInspiracija za vaš odmor
Zašto Zastražišće?
Selo Zastražišće od samog svog postanka imalo je važnu stražarsku funkciju o čemu svjedoči i ilirska gradina na vrhu brda Vela Glava kao i dvije kule patricija Anđelinovića koje su služile za obranu od turskih gusara (jedna kula je devastirana, a druga pregrađena). Na slikovitom brežuljku smjestila se župna crkva Sv. Nikole odakle se pruža pogled na planinu Biokovo i makarsko primorje. Selo ima nekoliko udaljenih dijelova, a kamene kuće, dvorišta i uličice prelijepi su primjerci rustične arhitekture. U brojnim poljima oko Zastražišća izvrsno uspijevaju masline, koje, zahvaljujući obilju hvarskog sunca i vrijednim rukama težaka, daju najbolja maslinova ulja na otoku.
U Zastražišću ima nekoliko restorana, i samoposluga, a najbliža banka, pošta, ambulanta i benziska crpka nalaze se u Jelsi.

Odredišta u blizini:

Uvale i plaže u blizini: